Снимки: Reuters

Холивуд не спира да ни изненадва – след като миналата седмица за ролята на Ариел бе избрана чернокожа актриса, подобна съдба последва и известният Агент 007.

Много бяха предложенията за това, кой ще влезе в ролята на следващия Джеймс Бонд, когато договорът на Даниел Крейг изтече и той е напълно свободен от образа на не чак толкова тайния агент на МИ6.  Някои бяха твърдо зад идеята чернокож актьор, например Идрис Елба, да е следващият Бонд. Други, най-вече феминистките движения, се надяваха на жена.

И отговорът на въпроса дойде с нова доза политическа коректност – новият Джеймс Бонд ще е и двете – чернокожа жена.

Според няколко източника, в края на 25-я филм за Агент 007, който е последен за Крейг, ще бъде представен неговия наследник, изигран от актрисата Лашана Линч.

Джеймс Бонд спокойно се е пенсионирал и си почива в Ямайка, когато МИ6 го викат обратно на служба, за да му представят жената, която ще вземе неговият специален номер. Бонд все още ще си е Бонд, но вече няма да е Агент 007. 

Разбира се, той ще флиртува с новата си колежка, ала тя само ще върти очи на опитите му и няма да има никакво намерение да влезе в леглото му. "Той ще трябва да се научи да живее в свят, в който съществува движението #MeToo", казва източникът.

Интересно е какво ще е бъдещето на новия герой, който очевидно ще включва агент с номер 007, но не и Джеймс Бонд. Може ли това да е краят на агента такъв, какъвто го познаваме от десетилетия насам?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase