Снимка: Netflix

След шокиращият финал на Stranger Things много въпроси остават неотговорени. И макар Netflix все още да не е обявил, че ще финансира четвърти сезон, създателите на сериала, братята Дъфър, вече знаят какво ще се случи в продължението.

"Чувството в следващия сезон ще е много по-различно. Но това е правилният път и сме много развълнувани, да ви го покажем“, споделят те.

Макар сериалът да продължава да се развива в малкото градче Хоукинс, Индиана, този път в картинката се намесиха и външни лица – "злите руснаци“, които успяват да освободят чудовището Демогоргон.

Братята Дъфър не отричат, че руснаците ще продължат да играят голяма роля в историята на Ел и нейните приятели. Също така разкриват, че четвърти сезон може да излезе от рамката на Хоукинс.

Това е всичко, което самите режисьорите разкриват за сега за следващия сезон. Самите те признават, че имат още работа, да завършат цялата история.

Но един потребител в Reddit, с никнейм Gamer_Nation, вече има идея и тя звучи доста правдоподобно. Той твърди, че сезон четири на Stranger Things може би ще включва взрива в ядрената централа "Чернобил“.

За тези от вас, които още не са гледали сериала – следват огромни спойлери.

Руснаците не просто освобождават Демогоргон, но те са и най-големите злодеи. Заради тях, Ел и семейство Байърс напускат дома си и заминават далеч от Хоукинс, а Хопър вероятно е мъртъв. В последните секунди, точно след надписите, има допълнителна сцена, която се развива не къде да е, а в Русия.

Това, че следващият сезон може да се развива отчасти във Федерацията не доказва напълно, че Борис Шчербина ще вземе участие в приключенията на децата от Stranger Things, но теорията на Gamer_Nation звучи още по-правдоподобно след тази разбивка:

Сезон 1 се развива през зимата на 1983 година, около Коледа.
Сезон 2 е през есента на 1984 година, по времето на празника Хелоуин.
Сезон 3 показва лятото на Ел и приятелите й през 1985 г. и приключва в Деня на независимостта.

Ако следваме логиката, то сезон 4 трябва да се развива през пролетта на 1986 година, най-вероятно около Великден или пролетната ваканция. Какво още се случва през пролетта на 1986 година? Избухването на "Чернобил“ - 26 април 1986 г.

В сезон 3, доктор Оуенс казва, че руснаците ще направят нещо, което ще изглежда познато на обществото, за да предотвратят някой да търси нещо свръхестествено в случващото се. Това провокира въпроса: "Избухва ли реакторът в "Чернобил“ или Ел участва в битката на живота си?“

Но колкото и да съвпада времевата линия, Netflix едва ли ще опита да адаптира такава голяма човешка трагедия в свръхестественото си шоу.

Разбира се, Stranger Things се опитва да навее тази носталгия по 80-те, но да покажеш раждането на Кока Кола и манията по „Ловци на духове“ е едно, а да създадеш измислена история, за да обясниш едно глобално бедствие – съвсем друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase