Снимка: Pixabay

Доста хора имат страх от летене и ако вие сте един от тях, качването на самолет може да предизвика паника у вас. Със сигурност гледате времето, за да се уверите, че няма да има бури, облаци или мъгли, които да попречат на пилота да ви закара безпроблемно до дестинацията ви.

Вкопчвате се в най-близкия при най-малкия шум, който чуете в кабината и се надявате да кацнете по-бързо. За вас небето е само за птиците и хората трябва да останат на земята. Нямате контрол над ситуацията, а това ви кара да се чувствате още по-зле и паниката ви се усилва. 

Британска авиокомпания има решение за всички вас, които смятате, че самолетът е нещо опасно. Тя проведе курс, в който обяснява на хората какво да направят, за да се справят със страха си. Един от лекторите е пилотът Стив Олрайт, който заедно с екипа си прекарват цял ден със „страхливците“ и ги учат на неща, свързани с летенето. От това как работи самолетът до какво се прави по време на турболенция.  

След края на курса, всички в залата, които са били около 100, са се качили на полет до Борнемут, за да приложат всичко научено в курса. Един от тях е репортерът на Independent Зоуи Галолей, която също е една от тези, за които летенето е свързано с паника. Тя препоръчва няколко неща на онези от вас, които се чувстват по същия начин.

Научете как работи самолетът

Един от основните фактори, които причиняват страх у хората при летене, е това, че те не знаят как точно самолетът се задържа във въздуха. Но точно както подводницата трябва да е под водата, а колата трябва да се движи по пътя, небето е естествената среда на самолета. Там машината се чувства в свои води и всичко, което се случва е проста физика.

Още съвети за справянето със страха от летене, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase