Саудитска Арабия постепенно се модернизира и след десетилетия на доста прилични забавления, властите шокираха с новината, че Ники Минаж ще оглави фестивал в страната.

Провокативната рапърка ще участва на Световния фестивал в Джеда на 18 юли. Последваха коментари дали властите в Саудитска Арабия са проверили коя е Ники Минаж в Google, тъй като нейната музика включва разголени хореографии, провокативни сексуални текстове и много ругатни.

А докато в Саудитска Арабия чакат изпълнителката, британската певица Джос Стоун беше депортирана от Иран. Тя пристигнала в страната по време на световното си турне, но нямало да пее там, тъй като законът не позволява жени да изнасят самостоятелни концерти в страната.

По думите ѝ тя не е имала намерение да се бунтува срещу законите, а просто е искала да види страната. Властите обаче не ѝ повярвали, затова имената на певицата и нейния екип били включени в черен списък.

Според Стоун служителите на имиграционните служби били изключително приятелски настроени и приветливи, но в този случай не са могли да направят нищо и се извини, че документите ѝ не са били коректно изготвени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase