Pixabay

В средата на юни температурите са достатъчно високи и ако не ползваме редовно слънцезащитен крем, рискуваме да изгорим кожата. Освен с продуктите срещу вредните лъчи като спрейове, млека и лосиони, които се продават по магазините, може да използваме и някои натурални масла.

Доказано е, че козметиката с по-висок фактор е най-ефикасното средство за предотвратяване рака на кожата. Но ако кожата ви се нуждае от подхранване и омекотяване в началото на сезона, може да я мажете с някакъв биопродукт поне 1 път на ден, който също има фотозащита.
 
Ето 4 натурални масла, които се грижат за кожата и я предпазват от вредните лъчи на слънцето:
 
Кокосово масло
 
Вкусно и ароматно, то не се използва само в кулинарията, защото има много ценни вещества, които подобряват състоянието на кожата. Според изследвания, маслото има слънцезащитен фактор 8. Това е твърде малко, но и достатъчно, ако го ползвате заедно с други продукти.
 
Ако имате суха кожа, може да се намажете с кокосово масло. То е мазно, но бързо попива и задържа влагата в клетките, защото има хидратиращи свойства. То оставя тънък защитен слой, който предпазва от вредните лъчи и намалява кожните раздразнения. Това се дължи и на антиоксидантите в него, които почистват кожата от замърсяванията.
 
Бадемово масло
 
Много жени го използват за маска за коса, но то е ефективно средство и в грижата за кожата. Смята се, че неговата защита е равна на 6 фактор. Най-ценното вещество, което съдържа, е витамин Е. Той регенерира кожата, прави я по-здрава и еластична. Освен това натуралният продукт съдържа витамин А, който подпомага обменните процеси.
 
Още за натуралните масла, предпазващи от слънцето, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase