Снимка: БТА

Британският принц Хари и съпругата му Меган кръстиха сина си Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, се казва в информация на страницата на двойката в Instagram, предаде Ройтерс.

"Този следобед Техни Кралски Височества представиха пред Нейно Величество Елизабет Втора нейния осми правнук в двореца Уиндзор", се казва съобщението. "Херцогът на Единбург и майката на херцогинята на Съсекс също присъстваха по този специален повод."

Още по темата

Бебето се роди в понеделник, а днес двамата родители го представиха в залата “Сейнт Джордж” на замъка Уиндзор. “Това е вълшебство, просто е поразително. Имам двете най-добри момчета на света и това ме прави много щастлива”, сподели херцогинята на Съсекс.

Запитана как е минало раждането, Меган отговори: "Беше като магия. Беше страхотно! Толкова съм щастлива! Той има най-сладкия темперамент. Много е спокоен". Принц Хари пък се пошегува, че не знае от кого бебето е наследило спокойствието си.

"Изминали са само два дни и половина, но това да си родител е страхотно. Щастливи сме да имаме своето вързопче радост", каза херцогът на Съсекс и в типичния за него хумор допълни: "Още едно страхотно правнуче за кралицата!".

Представянето на бебето беше първата публична поява на Меган от близо 6 седмици. 37-годишната американка носеше бяла рокля на британската дизайнерка Грейс Уолес Бенър с колан, подчертаващ талията ѝ. Феновете бяха поразени от смелостта ѝ да акцентира на уголемения корем след раждането.

Принц Хари носеше нежно в ръце двудневното бебче, което спеше. Въпреки това гордият баща не се въздържаше да му говори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase