Pixabay

Въздухът, който дишаме всеки ден, водата, която пием и храната, която консумираме, са пълни с токсини. Мобилните телефони, които носим в ръцете си почти през целия ден и повърхностите, които пипаме, също са източник на много бактерии, които могат да ни разболеят. Тези вредни вещества се натрупват в тялото и няма как да се предпазим на 100% от тях, но може поне да намалим количеството им.

Често се говори за детокс или казано по-просто – прочистване на организма от токсините. Някои хора, увлечени от най-новите трендове за здравословно хранене, наблягат на детоксикиращи храни и напитки, но те невинаги са необходими.
 
Ето по кои признаци да познаете, че се нуждаете от пречистване:
 
Запек
 
Ние неволно консумираме най-различни химикали, попаднали в храната, която приемаме. Сред тях има оцветители, консерванти, изкуствени аромати. Когато достигнат до червата, те нарушават работата на храносмилателната система и причиняват запек. Друг вариант е въпросното натрупване на вредни вещества да доведе до разстройство.
 
Похапването на повече органични храни, ограничаването на приема на алкохол, пиенето на много вода, обикновено помагат за разрешаването на проблема. Колкото и да е трудно, опитвайте се да взимате по-чисти плодове и зеленчуци, отгледани от по-малки производители. Смята се, че тези в големите хипермаркети са пълни с токсини, за да могат да издържат повече и да имат по-добър външен вид.
 
Замаяност
 
Трудното концентриране е основен признак, че нещо не е наред и тялото се нуждае от пречистване. То е съпроводено със замаяност и главоболие. Ако чувствате тези симптоми, променете начина си на хранене. Наблегнете на пресните храни и намалете въглехидратите. Потърсете и други източници на полезни витамини и минерали, с които тези проблеми ще отшумят.
 
Останалите призначи четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase