Снимки: Reuters

“Добре дошли в Единбург“, обявява пилотът на полет BA3271, излетял от Лондон. На пръв поглед нищо притеснително или необичайно. Само че вместо в Единбург, самолетът трябвало да кацне в Дюселдорф, Германия. Град, в изцяло различна посока.

Първоначално пътниците на British Airways си помислили, че пилотът се шегува, макар че първи април е далеч. Но когато стюардесите попитали "Никой ли не е за Единбург? О, Боже...“, на всички станало ясно, че случилото се не е шега. Самолетът наистина се намирал в Шотландия вместо в Германия.

За инцидента British Airways обвиняват неправилно попълнени документи. Все пак за отрицателно време  BA3271 получава разрешение за отлитане и все пак стига в Дюселдорф със закъснение от около час.

“Въпреки че концепцията е интересна, не помня да съм си запазвал едно от онези мистериозни пътувания, в които не знаеш къде отиваш“, пише един от пътниците на самолета в Twitter. Това дава идея на други пасажери, които предлагат на  British Airways да направят „мистериозните пътувания“ свой официален продукт.

"Само за един уикенд и само с ръчен багаж. Разбираш къде си чак, когато кацнеш там“, пише един от потребителите.

В типичния шотландски дух, от летището в Единбург казват: „Ние сме приветливо летище, което е щастливо да приеме посетители от целия свят в своя прекрасен град. Но това беше също толкова изненадващо и за нас, колкото и за тях. За нас беше удоволствие да работим с различните екипи, за да може да направим посещението на Единбург приятно за новите ни гости, макар да беше кратко.“

Конкуренцията Ryanair не пропусна да се подиграе на колегите си от British Airways. В Twitter, компанията пусна пост със снимка на книгата "География за глупаци“ и написа: "Хей, British Airways, имаме подарък за вас.“  На което британците отговориха: "Е, хайде сега... никой не е перфектен.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase