Снимка: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния. 
 
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 
 
В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.
 
ГАСПАЧО (1 порция)
 
Време за приготвяне - 8 минути
 
Необходими продукти:
 
200 г обелени розови домати
 
70 г обелена краставица
 
30 г чушки
 
10 г лук, 
 
2 г чесън
 
5 г сол
 
5 г захар
 
Зехтин
 
Всички съставки се нарязват, за да може да бъдат блендирани. Зеленчуците се пасират до получаването на изключително фина смес. Следващата стъпка е готовото гаспачо да бъде прецедено, за да се отстранят всички малки люспи. Декорира се с нарязани кубчета чушки и краставички. Добавя се студено пресован зехтин и и подправки.
 
Още рецепти четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase