Архив: Reuters

Скарлет Йохансон отказа да изпълни роля на трансджендър във филма "Rub & Tug", след като решението да й бъде поверена въпросната роля предизвика полемика, съобщиха световните информационни агенции.

Тридесет и три годишната актриса бе избрана да се снима в главната роля във филм, който ще проследи живота на Данте "Текс" Гил, собственик на салон за масажи и сводник, станал една от големите фигури на престъпния свят в САЩ през 70-те и 80-те години на миналия век. Роден като Лоис Джийн Гил, той се идентифицира като мъж.

"Като се имат предвид неотдавнашните въпроси от етично естество, които бяха повдигнати, след като бях избрана да изпълня ролята на Данте "Текс" Гил, реших да се оттегля от проекта - заяви Йохансон пред сп. "Аут". - Разбирането ни на трансджендърите продължава да се увеличава. Научих много за общността им и си дадох сметка, че да се снимам в този образ е неделикатно."

Изборът Скарлет да изпълни ролята предизвика полемика в социалните мрежи. Транссексуалните актриси Трейс Лизет и Джейми Клейтън разкритикуваха продуцентите, че не са поверили ролята на представители на общността на трансджендърите.

От обкръжението на Йохансон все пак отбелязаха, че Джефри Тамбор, Джаред Лето и Фелисити Хъфман успешно изпълниха роли на транссексуални. (БТА)

Коментари Напиши коментар

35

анонимен

преди 9 месеца

Няма да може да я изиграе, що да се излага, не е за всяка уста лъжица толкова сложна роля!

34

Анонимен

преди 9 месеца

РОЛЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИГРАЕ ОТ МЪЖ!!!! ВСЕ ПАК СЪЗДАНИЕТО СЕ ИДЕНТИФИЦИРА КАТО МЪЖ!!!

КРАЙНО НЕУМЕСТЕН ИЗБОР !! ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБЕРАТ АНДЖЕЛИНА ДЖУЛИ ЗА РОЛЯТА :D

33

БАЧКАТОР

преди 9 месеца

Права е мацката да откаже такава гнусна роля. Тя не само хубава но и умна .