Общ преглед

Кралски указ, който отменя десетилетната забрана на жени да управляват превозно средство, влиза в сила от днес в Саудитска Арабия, съобщи саудитският тв канал "Ал Ехбария", цитиран от ДПА.

"Сега всяка жена има правото да шофира кола навсякъде в кралството", се казва в изявление на говорителя на пътната полиция полковник Сами бин Мохамад, разпространено от телевизията.
Още по темата

Някои жени, нетърпеливи да се възползват от възможността, седнаха зад волана още в първите минути след полунощ срещу неделята. Една от тях - 30-годишната Уала Абу Негъм - каза за ДПА: "Най-сетне мога да посетя своите роднини, без да моля съпруга си да ме закара".

Абу Негъм потегли по улица в столицата Рияд с автомобила на мъжа си, тъй като още не си е купила свой.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 месеца

Е как някои успяха минути след отмяна на забранта да седнат зад волана ? Кога изкараха книжки при положение, че преди е било забранено ?

11

Анонимен

преди 10 месеца

В СА дават разрешение на жени да карат коли, редно е в България и Европа да има забрана жени да карат леки автомобили и тежки птс.

10

за Витков

преди 10 месеца

Това е победата на САЩ по повод човешките права. Говореха за лицемерие при напускането на съвета на ООН. По-голямо лицемерие от това да потдържаш саудитците едва ли има!