Снимка: Pixabay

7 часа под земята престояло току-що родено бебе. Изровили го живо. Абсурдната ситуация с новороденото станал в Бразилия, в индианско племе, оповестиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Полицията получила сигнал от медицинска сестра, която станала очевидец на ужасната случка. Тя видяла как бебе от женски пол било погребано, малко след раждането му, в обитавания от много туземци национален парк Шингу в щата Мато Гросо.

Властите направили публично достояние видео, на което се вижда как полицаи копаят в пясъка нощем, за да изровят новороденото, чиято пъпна връв все още била увита около тялото му.

Прабабата на бебето, която е член на племето камаюра, е задържана. "Започнахме разследване, за да установим дали става дума за убийство на дете или въпросната жена е помислила, че детето е мъртвородено - заяви прокурорът Пауло Роберто ду Прадо. - Макар че е прекарало 7 часа под земята, детето се чувства добре."

След като извадили бебето, то било отведено в Куяба - административния център на Мато Гросо, за да бъде хоспитализирано в интензивно отделение за новородени, предава БТА.

Следователи са ползвали услугите на антрополог и психолог, за да разпитат и други членове на семейството на клетото дете. От фамилията уверили, че майка му го родила в тоалетна и то паднало на глава.

Полицията поставя под съмнение тази версия. "Тъй като бащата отказва да признае, че детето е негово, а майката е само на 15 години, подозираме, че двамата са се опитали да убият новороденото" - казват от полицията.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

А, ама то историята била от Бразилия. Пък аз помислих, че става дума за нашите шведи. Едно към едно. 15-годишна майка, родила в тоалетна, бащата не признал детето...и родата се опитала да се отърве от "проблема". Класика тип Столипиново.

12

Burzum

преди 2 години

Ей за това имате тиква за ПРЕМИЕР!

11

Като прочетох

преди 2 години

заглавието си помислих,че това се е случило някъде във "Факултета","Столипиново","Нов път" или друг някой наш индиански щат или резерват,а то било в Бразилия?!?!?!Приликите с определени лица или места са случайни,нищо лично!?!?!?