Снимка: pixabay

Дори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в нея има предмети и пособия, които застрашават здравето ви. Някои от тях пазим за всеки случай. Други използваме, за да изхвърляме или опаковаме разни неща. Складирането им в кухнята обаче може да се окаже неподозирано вредно.

Кои са предметите и принадлежностите, които е добре да изхвърлите незабавно от кухнята си?

Найлонови торбички

Много от нас държат употребявани торбички в кухненския шкаф с идеята да бъдат използвани вместо торби за боклук. Някои хора използват торбичките за увиване на предмети и хранителни продукти за дълготрайно съхранение.

Изхвърлете тези торбички, особено ако са използвани, защото те са развъдник на бактерии. Освен това найлонът съдържа бифенол А – канцерогенно съединение, намесващо се в ендокринната система.

Издраскани дъски за рязане

Независимо дали дъските са дървени или пластмасови, изхвърлете ги, ако са прекалено надраскани. В цепнатините се размножават бактерии. Тези тесни прорези не могат да бъдат почистени по никакъв начини и е препоръчително поради този факт дъските да се сменят често.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 месеца

Няма найлонови торбички. Полиетиленови торбички са. Не съдържат бисфенол А.

16

hmn

преди 9 месеца

бъдете екологични, и вместо да четете от брошурите, четете от уеб-сайта и рециклирайте брошурите (сигурно изчетените брошури не подлежат на рециклиране). Иначе на 3-4 седмици изхвърляйте цялата кухня, минавайте с напалмовата горелка и купувайте нова!

15

Анонимен

преди 9 месеца

И кутия от сладолед пълна със сирене