Източник: pexels.com

Много хора искат да променят живота си, но малцина решават да го направят. В края на краищата изглежда, че фундаменталните промени изискват сериозни усилия и работа върху себе си. Всъщност, достатъчно е да си наложим осем прости, но много полезни навика.

Тези 8 стъпки, според предприемача и блогър Джон Рамптън, ще повишат осведомеността всеки ден, ще помогнат да станем по-щастливи, по-продуктивни и успешни, пише businessinsider.com.

1. Препрограмирайте себе си на позитивна вълна

Мислите и действията зависят от емоциите повече, отколкото изглежда. Достатъчно е да се разстроите от някакви дребни ежедневни или служебни проблеми и настъпва момент, в който не искате да правите нищо. Отрицателните моменти влизат лесно в живота ни – всяка глупост може да развали настроението, а после целият ден да отиде по дяволите. Как да се справим с това? Програмирайте се на позитивна вълна. Филтрирайте негативните мисли, ето пет съвета:

- Започнете да си водите „Дневник на благодарността“. В края на деня напишете какво хубаво се е случило с вас и със сигурност ще спите по-добре.

- Повтаряйте положителни мантри, които ви помагат да стигнете по-бързо до целта си.

- Заобиколете се с позитивни хора. Добрите емоции, както и лошите, са заразни.

- Просто не позволявайте на отрицателните мисли да завладеят съзнанието ви.

- Водете активен начин на живот. Физическите упражнения стимулират синтеза на ендорфини, които ще помогнат да изхвърлите негативните и ненужни мисли.

2. Ставайте рано

Успешните хора стават рано. Ето защо навийте алармата утре и се събудете половин час по-рано от обикновено. Вдругиден пак, после пак... Постепенно спечелете и половин час преди лягане. Сутрин е най-продуктивният период. Можете да подготвите здравословна закуска, да медитирате, да спортувате, да четете книги, да отделяте време за хоби, да работите и да планирате правилно деня си. Способността да управлявате времето е ключът към самоусъвършенстването.

3. Почиствайте след себе си

Колко време ще отделите за оправяне на легло или измиване на съдове сутринта? Три минути или пет? Малките домашни занимания не отнемат много време. Но ако бъдат отложени за по-късно, те се трупат и развалят настроението. Една чиния и чаша след закуска бързо ще се превърнат в планина. Така един малък проблем ще предизвика каша в ума ви. Проучванията доказват, че хората, които веднага измиват чиниите си след хранене и оправят леглото сутрин веднага след ставане, обикновено са по-щастливи и успешни. Редът на къщата дава усещане за контрол и комфорт.

4. Задайте си реалистични цели

Не е нужно да си обещавате, че след месец ще участвате в маратон, по-добре се регистрирайте на 5-километровата дистанция. Не планирайте да постигнете грандиозна цел в кратък период от време. Бъдете реалисти, задайте си скромна задача и я изпълнете успешно. Усещането за удовлетворение от победата, макар и малка, ще ви вдъхнови за по-значими постижения. Действайте последователно и тогава ще постигнете още повече, отколкото сте си мислили.

Кои са останалите четете на Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

За ставането рано е пълна лъжа.Я ги погледнете тия които стават рано или работят на смени.Доктори,пожарникари,шофьори и така нататък.На 30 години с побелели коси на 50 изглеждат като старци.