Снимка: Pixabay

Отворената бутилка с вино, е редно да бъде изпита в рамките на 4-6 часа, ако престои повече, вкусът на течността се променя. Това твърди американският експерт Колин Лили от винарския регион Напа, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Още в първите 12 часа съдържанието в бутилката се променя драстично, което се дължи на взаимодействието на въздуха с фенолите на виното.

Виното със сигурност няма да ни се понрави, след като го изпием престояло след два или три дни.

Колин Лили предупреждава да използваме вино от прясно отворена бутилка, ако искаме да подправим с него някое готвещо се ястие. И в никакъв случай да не прибягваме до "стари запаси" от половинки, залежали в хладилника или по шкафове, което е редовна практика май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase