Снимка: кадър SkyNews

Сър Филип Грийн - милиаредер, който си почива на яхта. На пръв поглед – нищо интересно.

Той обаче разбуни духовете във Великобритания - в момент, когато неговата компания BHS съкращава близо 11 000 души персонал, той си отмаря. На яхта.

След колапса на фирмата му, журналисти от Sky news отишли до Гърция, където почива милионерът, за да го попитат: Защо са уволнени 11 000 от работниците му?

Бизнесменът обаче отказал да говори пред камерите, останал на яхтата си за 100 милиона паунда, и пратил екипа си да говори с журналистите.

"Ще говори, когато е готов!". Такова било посланието им. По-късно милионерът склонява на разговор, но избеснява от въпросите и заплашва журналистите да повика полиция, освен това им казал, че ще запрати камерата им в морето.

От седмици британският бизнесмен е под прицел на Острова, след като служителите на компанията му BHS, профсъюзите и някой британски депутати го разкритикуваха, че е продал веригата си за домашни потреби за 1 паунд.

Положението на милионера е в рязък контраст с това на служителите на BHS от април, когато са засегнати 11 000 работни места.

Филип Грийн отмаря в Средиземно море, на яхта с 40 души екипаж, включително готвач и човек, който да разхожда кучетата му.  Във Великобритания той все по-често е сочен като неприятното лице на предприемачеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase