Снимка: facebook

Часове след новината за смъртта на режисьора на филма "Хубава жена" – Гари Маршал, няма как да не си спомним за един от най-любимите ни филми. Гледали сме го десетки пъти и никога няма да ни омръзне да си припомняме най-романтичните сцени изиграни някога в киното от Джулия Робъртс и Ричард Гиър.

За участието си в романтичната комедия Джулия получава номинация за "Оскар". Тя не печели тази статуетка, но получава "Златен Глобус". Днес в рубриката ни "Знаете ли, че?" споделяме още няколко любопитни факти за филма.

Преди Джулия Робъртс да получи ролята на Вивиан, образът е бил предложен на Моли Рингуалд, Мег Райън и Дарил Хана, но актрисите отказват поканата.

Сред мъжете актьори, които са се борили да получат ролята на Едуард Люис са били Кристофър Рийв, Даниъл Дей-Луис и Ал Пачино.

Първоначално филмът е трябвало да се казва "3000 долара", парите, които героинята на Джулия заработва за седмица като компаньонка.

Ferrari и Porsche отказват да предоставят свои коли за филма. Според сведения нито един от брандовете не е искал името му да се свързва с проституцията. Но Lotus Cars UK се възползват от възможността, а в периода 1990-1991 година компанията прави страхотни продажби на автомобилите си.

Онази сцена в бара, в която героят на Гиър свири на пиано е съвсем реална. Актьорът не само може да свири на музикалния инструмент, но дори е композирал песен за филма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase