Снимка: Reuters, архив

Мъжете дават по-лесно пари назаем, докато жените са доста по-предпазливи, когато трябва да услужат със средства на хора извън семейството и роднините, установи изследване, публикувано във в. "Дейли мирър".

Проучването било поръчано от фирмата за мобилни разплащателни услуги. 63 на сто от анкетираните мъже биха били щастливи да услужат с пари на партньорка, приятел или колега в затруднено положение. При дамите този процент се оказал 52%.

Десет процента от британските жени биха се замислили, дали да дадат назаем пари на партньора си. При мъжете този процент е много по-нисък - 4 на сто. Представителите на силния пол са два пъти по-склонни от дамите да услужат с пари на свой колега - 21 процента срещу 11 на сто.

Но когато стане дума за подпомагане на близки и роднини, жените са леко по-щедри от мъжете. Представителките на нежния пол биха дали заем в 70 на сто от случаите. При мъжете този процент е 68 на сто.

16 процента от дамите и 8 процента от мачовците биха изпитали дискомфорт, когато трябва да си поискат обратно борчовете. Проучването обхванало 600 пълнолетни британци.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase