Снимка: flickr

Да, прочетохте заглавието правилно!

Писател, който работил с д-р Джеймс Фадиман, който пък работил с LSD преди да бъде забранен през 1966 г., взел малка доза LSD за закуска и... забравил за Facebook.

Все повече хора взимат малки дози от LSD вечерно време, като твърдят, че забранената субстанция може да лекува чувство за тревожност и безсъние.

Д-р Фадиман настоява, че хората, взели LSD се хранят и по-добре, занимават се с медитация или йога, тъй като по-лесно се отделяла душата от тялото.

Е, досега не бяха регистрирани ползи при зависимост от Facebook, но ето че и това стана.

Бейнард Уудс, писателят, отказал Facebook, твърди, че първото нещо, забелязал след приема на LSD, е намаляването на зависимостта от интернет.

"Като много хора, аз също често съм във Facebook, когато няма какво друго да правя. Но този ден изобщо не се сетих за интернет", коментира той.

Уудс не се сетил за социалната мрежа и на другия ден. Вместо това обиколил цял град с автобус на градския транспорт.

"Вместо да потъна в дигиталния свят, аз бях убеден че ние, жителите на Балтимор, плуваме в една и съща лодка на живота, докато чакаме неуловимия следващ автобус. Чувствах, че всички бяхме заедно и водихме реални разговори, а не виртуални такива", обяснява преживянато писателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase