Снимка: Личен архив

Продукти:

1 л прясно мляко
8 яйца
300 г захар
1 ванилия
7-8 кроасана по избор

Приготвяне:

За да приготвите карамела най-напред разтопете 100 г от захарта в тавичка до получаване на златист загар.
Останалата захар разтворете в млякото. Добавете предварително разбитите яйца. Разбъркайте сместа много добре и прибавете ванилията.

Залейте течната смес върху дъното на тавичката с карамела. Отгоре подредете кроасаните. Печете на водна баня в предварително загрята на слабо фурна – около 130-140 градуса за около 2 часа.

Забележка: Водата от тавичката за водната баня ще се изпари, затова доливайте от време на време още вода.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase