Ейми - сега и преди Снимки: кадър Youtube и Facebook

Семейството на 16-годишно момиче, което е в кома след като е приела екстази, пусна видео в Youtube, което показва колко се е променил живота на дъщеря им след едно-единствено фатално хапче.

През юни Ейми Томпсън е била просто обикновено момиче, което се е наслаждавало на лятото. Тя отива на парти и приятелите ѝ я убеждават да вземе едно хапче екстази MDMA. 

След тази нощ Ейми се бори за живота си в продължение на седмици. Семейството ѝ публикува видео, което показва докъде е стигнала борбата ѝ, след като се е събудила от комата, но също така и за разрушителния ефект, което ''онова малко хапче'' е оказало върху нейния мозък и тяло.

На кадрите Ейми е в инвалидна количка и заваляйки промълвя ''Благодаря ви, благодаря на всички!''. Тя успява и да помаха на камерата.

Въпреки че дрогата сериозно е увредила мозъка на младото момиче, семейството й вярва, че с помощта на докторите тя ще продължи да бележи прогрес.

Във Facebook група, където видеото е споделено, братовчедката на Ейми Кайла заявява: ''Някои може би са плакали, смели са се или са били шокирани от видеото. Но това е истината и това, което може да направи с вас едно малко хапче.''

''Ако това не отвори очите на всички, които продължават да се друсат, не знам какво би могло!'', допълва Кайла.

Ейми е хоспитализирана на 10 юни заедно с още три момичета – на 15, 17 и 18 години, за които също е имало съмнения, че са приели дрогата. Момичетата обаче са изписани, а Ейми остава в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase