Снимка: Twitter

Двама мъже, обвинени в убийство и лежащи в един от най-строгите затвори на Великобритания, се ожениха зад решетките, пише британският "Мирър".

40-годишният Михаил Галатинов и 31-годишният Марк Гуудуин се взеха на скромна служба в посетителския център на затвора.

Галатинов е обвинен в педофилия през 1997 г., както и за убийство на хомосексуалист. Убийството е окачествено като хладнокръвно, добре планирано и мотивирано.

Гудуин попада десет години по-късно в затвора заради хомофобско убийство. Полицията описва престъплението като дивашко и безсмислено, довело да смъртта на невинен човек.

Младоженците са с доживотна присъда в затвора Фул Сътън в източен Йоркшир.

На своята сватбена церемония двамата разменили обети, лично написани от тях, пред близки и роднини, няколко затворници и четирима служители на затвора.

Според източник на "Гардиън" любовта между двойката била известна в целия затвор. Двамата били в различни крила на затвора, но започнали да се срещат. Консумирали любовта си в библиотеката. По-късно ги преместили в едно крило.

Говорител на Фул Сътън твърди, че сватбата не се е отразила по никакъв начин на джоба на данъкоплатците. Той също така обясни, че младоженците няма да живеят в една и съща килия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase