Снимка: Twitter

Ливанска порно звезда разпали вълна от недоволство в родината си, след като беше определена след гласуване за най-популярната порнозвезда, пише британският „Мирър“.

21-годишната Миа Халифа получила дори смъртни заплахи, след като зае първо място в класацията на сайта PornHub. Новината за „наградата“ бързо се разпространила из Близкия изток чрез социалната мрежа Twitter, където хиляди потребители споделили мисли по темата.

„Аз съм патриот от Палестина и това, което правите, е срам“, пише един. Друг стига по-далеч като пише, че главата на Миа скоро ще бъде отсечена.

Според ливанско издание местните са обидени от професията на момичето и особено от това, че тя самата се гордее с ливанския си произход. Миа Халифа често публикува в социалните мрежи снимка на татуировката си, с която е изписан първият ред от ливанския химн на арабски. Актрисата има и татуиран кръста на Ливанските християнски милиции.

„Аз съм родена и израснала там, имам право на мнение по политически теми в държавата като всички останали“, твърди тя.

Миа, която е в порноиндустрията от три месеца, реагира на заканите и критиките в социалните мрежи, като написа: „Няма ли си Близкият изток по-важни от мен неща, за които да се притеснява“. „Защо няма президент? Защо не се занимава с Ислямска държава“, допълва още тя.

Въпреки че е родена в Ливан, Миа работи и живее в Маями.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase