Снимка: архив, Reuters

Пиян канадец на 35 години поиска да остави бакшиш от 99 000 евро само за обикновен сандвич, но в крайна сметка пиянската му щедрост го отведе в затвора, предаде Франс прес.

Комичната ситуация се разиграла в бар в град Бари, на стотина километра северно от Торонто. Пияният клиент си поръчал сандвич за 7 долара. Когато сервитьорката му го донесла, той казал, че ще плати с карта и заявил, че ще остави бакшиш от 98 932 долара.

Той извадил картата си и се опитал да уреди сметката с нея, но естествено трансакцията била отхвърлена заради прекалено голямата заявена сума.

Тогава управителят на заведението се обадил в полицията заради проблем с клиент, който не може да плати сметката си. Полицията задържала пияния и щедър клиент и го пратила в изтрезвителното отделение на участъка.

Проверка на съдебното му минало показала, че му е наложена съдебна забрана за консумиране на алкохол, която той нарушил. Ето защо сега щедрият пияница ще бъде съден за нарушаване на съдебната забрана, а за сервитьорката остава разочарованието, че се е разминала на косъм с огромен бакшиш.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase