Снимка: cremationsolutions.com

Американска компания предлага на ексцентричната клиентела урни под формата на керамични скулптури на главата на покойника, изготвени със специален софтуер за лицево разпознаване, пише в. "Дейли мирър".

За да илюстрира уменията си, фирмата показа урна, пресъздаваща в мащаб едно към едно главата на президента Барак Обама.

Урните постигат впечатляващ реализъм и донякъде напомнят восъчните фигури в музея на Мадам Тюсо. Опечалените могат да поръчат траурната урна, в която да съхраняват праха на покойника, срещу 2 600 долара. Поръчките се изпълняват за две седмици.

Постига се удивителна прилика и реализъм дори при изобразяването на цвета на очите. Нужно е да бъдат изпратени само две снимки на покойника.

Урните се предлагат в два размера - с височина 28 сантиметра, за да бъде побран целия прах от кремацията, или с височина 15 сантиметра, за да бъде поместена част от тленните останки.

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Скоро ще правят и на *** такава

2

Анонимен

преди 7 години

"Направили са и образец на лицето на Барак Обама"Не е редно урната на Обама да стои празна. Путин да удари едно рамо и да кремира Белия дом.

1

Жорко

преди 7 години

Извратеничко ми се струва... Пък и грозно като че ли... Седиш си в хола и си пиеш от мъка по почившия и той/тя ти се хилят порцеланово от полицатанад камината.