Елизабет Тейлър също попадна в класацията. Снимка: Reuters

Проучване на Острова подреди най-крилатите обиди, като номер едно е сър Уинстън Чърчил.

Английският политик изпъква със забележката към лейди Астор: "Аз може и да съм пиян, госпожо, но на следващата сутрин ще съм изтрезнял, а вие ще си останете все така грозна!".

Още една безсмъртна фраза на бившия премиер на Великобритания влезе в десетката, публикувана в "Дейли Мирър". Тя била формулирана, докато бил в тоалетната и получил телефонно позвъняване от Камарата на общините от лорд Прайви Сийл. Чърчил казал на помощника си: "Предайте на лорда, че не мога да се справям с повече от едно лайно наведнъж!".

В предпочитанията на англичаните е и обръщението на пианиста Либерачи към критик, който написал за него ужасяваща рецензия - "Благодаря ви за забавната критика! След като я прочетох, се смях през цялото време на път за банката си!".

На шесто място се е наредило ехидното подхвърляне на Франк Синатра по адрес на актьора Робърт Редфорд. "Той най-накрая намери своята истинска любов. Колко жалко, че не може да се ожени за себе си!", възкликнал Синатра.

Седма е констатацията на Елизабет Тейлър - "Моите най-добри романтични екранни партньори бяха предимно кучета и коне!". В класацията под номер девет е включено и изявлението на Бет Мидлър по адрес на принцеса Ана. "Тя много обича природата, независимо от всичко, което й причини на външния вид!".

На последно място в десeтката е класирано подхвърлянето на Лиъм Галахър за писателските амбиции на Виктория Бекъм. "Тя е неспособна да дъвче дъвка и да върви едновременно в права линия, камо ли да напише книга!".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase