Николета ще бъде главен герои в сериала следващата седмица. Снимка: Булфото

През тази седмица властваха телевизионните риалитита, в които би трябвало да прелива от звезди и таланти. Зрителите обаче са на друго мнение и донякъде с основание са доста критични към участниците в различните предавания.

Тази седмица стартира "Музикална академия" - шоуто, което залага изцяло на българското и има идеята да сблъска поколенията на родната музикална сцена. Още преди старта му мнозина се запитаха какво прави Коцето-Калки сред звездите на естрадата, след като в неговото творчество се откроява единствено песента "Векът на любовта". Зъболекарят обаче се оказа далеч по-малък проблем за слуховите възприятия на хората, решили да проследят концертите на трите петорки в шоуто. Оказа се, че актуалните ни звезди отстъпват и на "динозаврите", и на никому неизвестните изпълнители.

Лора Караджова получи номинация за изгонване, Сантра определено трябва да се върне към кариерата си на тв водеща, а Фънки определи Криско като "рецитатор на гаражно ниво". И на тримата, вместо да понатрупат имидж, ще им паднат акциите след "Музикална академия", дано хонорарите са си заслужавали. Най-бруталната оценка дойде от журито, което изрази надежда те да се развият в следващите концерти. Има обаче сериозно разминаване - след като са актуални звезди, не би ли трябвало да са се развили досега? С десет репетиции няма да пеят фалшиво ли? Едва ли...

Трудно събират доверие и оцеляващите в Африка. Дали такъв е сценарият или начинът на заснемане, но зрители вече започнаха да ги определят като лигльовци и позьори. А доколко наистина са звезди всеки сам може да прецени. Те губят по точки и заради възможността за сравнение с предишни участници от аналогичното шоу "Сървайвър". И докато има време да разберем дали има други "мъже" освен ясновидката Николета, то изкуствено изглеждащи състрадателни сцени с африкански деца само натоварват сюжета на играта. Всъщност дано тези звезди пренесат отношението си и към българските деца и да не е било тв поза. Защото и у нас има малчугани, които не растат по-щастливо от връстниците си на Черния континент.

След седмица на лицемерно приятелство започнаха драмите и във VIP Brother. Всички участници на влизане убеждават, че ще бъдат себе си. Без да съзнават, че това шоу е сред най-гледаните в цял свят, защото затворен в подобно пространство това няма как да стане. И е съвсем нормално, като те извадят от ритъма на собствения живот, да си изградиш съвсем друг образ.

След световната слава на ринга интересът към Тервел Пулев нарасна. Освен че е страшилище с боксовите ръкавици, той събра симпатии и като образцов баща, който полага основните грижи за наследника си, тъй като съпругата му също е спортист и се състезава в Русия. Този имидж обаче се поразклати благодарение на фолкпевицата Лияна. Жената на Пулев едва ли е във възторг от флиртовете на силиконовата бомба с мъжа й. Остава да видим дали еротичните закачки ще прераснат в нещо повече. Лияна също го играе самотна майка извън стените на Къщата, но определено затвърждава имиджа на фолкпевиците. Нормално е мъжете да въздишат по нея, след като роклите й са тип "колан", а потничетата й трудно удържат стотиците кубици силикон.

Отношенията в Къщата също ще търпят своето развитие, но продуцентите определено са събрали пъстри хора. Все пак не всеки ден можеш да гледаш на живо рапър-социалист или пък националист, който не познава сина на "цар" Киро. Единственият неприятен вкус остава участието на шампионите Станка Златева и Тервел Пулев. За шоуто е добре, но повечето хора остават с впечатлението, че водещи са платените им хонорари. Което не говори добре за държавата, която явно е по-бедна от продуцентите на VIP Brother.

През есенния сезон продължава и сапунката "Семейство Божинови". Валери на няколко пъти призна, че Николета е затворена страница за него, очакваме и нейния отговор в предаването, което тя ще води по ΤV7. Новото в сериала обаче е първата поява на спряганата за любовница на футболиста - Моника Валериева. След като Николета й спретна няколко черни PR-а в медиите, Моника премина в атака и определено унизи плеймейтката в интервю пред седмично списание. Тя директно атакува семейството, че са я използвали за собствена популярност, макар да не отрече категорично, че е мачкала чаршафите с Валери. Очакваме следващия епизод, в който има закани за съдебно дело, ще се решава коя е преспала с повече мъже за някой лев в повече, ще избяга ли Божинов далеч от този тип жени и т.н.

Завършваме обзора с фолк певицата Преслава. От седмица насам медиите тръбят за проблемите й с теглото. Била болна от анорексия, заприличала на скелет, защото прекалявала с наркотиците, а някои побързаха да бият камбаната и да съобщават скръбната вест, че гасне. Представителките на този жанр никога не са се оплаквали от допълнителен PR, но явно и на Преслава й писна да я погребват и се обади от съседна Македония. "Намалих килограмите си, но не е истина, че съм анорексичка. Водя здравословен начин на живот и му се наслаждавам", твърди Преслава и категорично отрече слуховете за дрогата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase