Да си секретарка също не е лесно. Снимка: Reuters

Работата на секретарките е най-вредна за талията, сочат резултатите от британско проучване, цитирано от "Дейли мейл".

Вестникът публикува класацията на професиите, които са най-вредни за талията, като в първата тройка попадат съответно секретарките, инженерите и учителите.

Най-верните помощнички на началниците са с 69 на сто по-висок риск от затлъстяване, а инженерите и учителите - съответно с 56 и 51 процента опасност.

Проучването е изготвено от компанията за намиране на работа Careerbuilder и обхванало 3700 работещи британци. От него става ясно, че например работниците в промишлеността и учените са с по-малки шансове от затлъстяване заради професията си с риск от 45 и 39 на сто.

Изследването установило, че 55 от интервюираните считали, че са с наднормено тегло, като 41% от тях са били категорични, че професията им била виновна за повишаването на теглото им.

Но не всички анкетирани си разваляли талията на работното място. Около 16 на сто признали, че са отслабнали именно в службата.

Повечето от хората, които са наддали на килограми заради професията си, са го сторили под натиска на стреса в работната среда и поради дългите часове обездвижване зад бюрото. Виновна била и нездравословната храна на разположение в офиса и в близките заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase