Снимка: архив, Reuters

Най-късметлийската пуйка във Великобритания е Тинсъл - тя не само ще бъде пощадена от коледната трапеза, но е открила и любовта. Възлюбеният й обаче не е охранен пуяк, а млад елен, пише в. "Дейли експрес".

Тинсъл е спасена, след като е изхвърлена от движещ се камион на магистрала близо до Манчестър. Птицата била в окаяно състояние, но благодарение на грижите в приюта за животни в Нънийтън отново е в добро здраве.

Възстановената пуйка не само се чувства отлично, но и е влюбена до върха на перата си в млад елен на име Брамбъл, който обитава същия приют.

"Тинсъл и Брамбъл са неразделни. Двамата се разхождат и хранят заедно в обора, имат своите "спречквания", но след вечерната "целувка" - леко клъвване, което пуйката дава на своя любим, всичко си идва на мястото.

Тинсъл е много ревнива - кряка и пляска с криле, когато някой се доближи до Брамбъл", разказва собственикът на приюта Джеф Грюкок. За щастие на необичайната двойка Тинсъл няма да се озове на ничия коледна трапеза.

Брамбъл е бил само на две седмици, когато през 2008 г. е намерен в безсъзнание в полето.

"Сръндакът бе в твърде окаяно състояние, когато го донесоха. Сега обаче Брамбъл е напълно здрав. Близката му дружба с Тинсъл, която продължава девет месеца, също допринесе за възстановяването му", допълва Грюкок.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase