Снимка: Reuters

В гр. Пен Хилс, щата Пенсилвания, дива пуйка се заби във витрината на ресторант и попадна право на трапезата. В цялата история нямаше да има нищо странно, ако инцидентът не бе станал точно в Деня на благодарността - националния празник на САЩ, когато печената пуйка е традиционното блюдо на всички американци, предаде ИТАР-ТАСС.

Представител на местната полиция обяснил, че пуйката по всяка вероятност е прекарала нощта на дърво, недалеч от ресторанта. На сутринта, очевидно още недосъбудена и недобре ориентирана, литвайки, птицата се забила в стъклото на ресторанта "Ит енд парк", счупила го и умряла.

Главният готвач решил да се възползва от падналия му от небето подарък и побързал да сготви пернатото и да го поднесе на трапезата. Тъй като заведението не работело, няма други пострадали, освен, разбира се, самата дива пуйка.

Наред с Коледа Денят на благодарността е "най-семейният" празник в САЩ. На него цялата фамилия се събира край семейната трапеза, за да похапне печено пернато. По статистически данни на този ден американците изяждат около 46 милиона пуйки.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase