Снимка: Архив Reuters

В Казерта, близо до Неапол, млада дама на велосипед се раздели с шофьорската си книжка заради положителна алкохолна проба след консумация на ликьорени сладкиши, съобщиха днес местни медии.

Полицията проверила велосипедистката за алкохол и пробата показала малко над допустимата граница – 0,9 вместо 0,5.

Напразно дамата се кълняла, че не употребява алкохол, тъй като е въздържателка.

След това се сетила, че била на кръщавката на неин племенник и там изяла няколко броя от прочутия неаполитански сладкиш "бабà", който по традиция е напоен със сладкарски ром или друг ликьор.

Съгласно новите разпоредби в италианския закон велосипедът е приравнен към моторните превозни средства и полицаите незабавно отнели на госпожата свидетелството за правоуправление.

"Докато по нашите пътища и улици непрекъснато препускат с висока скорост автомобили, често пъти управлявани от "пътни пирати", които са надрусани с дрога или алкохол, на младата дама от Казерта й отнеха шофьорската книжка за каране на велосипед в състояние на леко алкохолно опиянение. Да беше се случило в Швеция
или в Швейцария, както и да е, ама чак пък в Казерта", коментира неаполитанският всекидневник "Матино".
 

Коментари Напиши коментар

24

Томас

преди 9 години

3
Пешеходците също са участници в движението - да им измислят и за тях книжки - ***.

23

Томас

преди 9 години

Тия са *** - велосипед приравнен към моторни превозни средства - що за малоумия?Само гледат как да заробят хората и да вземат пари от тях.

22

gypsy

преди 9 години

Tiq sa ludi