Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Събуждайки се, мъж от Южна Африка открил, че се намира в хладилна камера в моргата. Това се случило близо ден след като семейството му го помислило за мъртъв, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на говорител на местните здравни власти.

Сизве Купело съобщава, че южноафриканецът, чието име не се споменава, се е събудил в неделя следобед. Вече били изминали 21 часа, откакто той получил астматичен пристъп и близките му повикали гробар, който след направената проверка го обявил за покойник и го закарал в моргата.

Собственикът на моргата Аянда Маколо разказва, че е изпратил шофьора си, за да вземе тялото скоро след обаждането на близките. Според Маколо мъжът е бил около 80-годишен.

Пристигналият в дома на "покойника" шофьор проверил пулса и сърдечния ритъм и след като не открил признаци, че мъжът е жив, го закарал в моргата.

Близо ден след като тялото било поставено в хладилна камера, служители на моргата чули викове за помощ. Първоначално помислили, че има дух, и избягали.

Тогава Маколо се обадил в полицията и след пристигането на служителите на реда всички заедно влезли в моргата.

Когато отворили хладилната камера, открили мъжа жив. Той бил твърде блед и бил откаран в близката болница. След направения му преглед лекарите го изпратили вкъщи в стабилно състояние.

Близките на "възкръсналия" мъж научили радостната вест, че той е жив и се прибира у дома, по време на семейно събиране по повод погребението му.

Сизве Купело отправя призив към южноафриканците да се обръщат към здравни служители, за да бъде потвърдена смъртта на близките им.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase