Снимка: Bulgaria ON AIR

Десницата в България има крайно непоследователно поведение. Политиката на ГЕРБ от 20 години си опитва да усвои това пространство. Около това мнение се обединиха гостите в сутрешния блок  "България сутрин".

Вчера Бойко Борисов разкритикува така наречената градска десница в лицето на "Демократична България" заради това, че не са подкрепили Йорданка Фандъкова на втория тур на местните избори.

Още по темата

Фандъкова беше номинацията на ГЕРБ в предизборно сдружение с другата дясна формация СДС.
Председателят на ГЕРБ и премиер стигна дотам, че да определи десницата като наследници на червената номенклатура.

Пред Bulgaria ON AIR политологът Мария Пиргова подчерта, че вчера Борисов консолидирал партията без Цветан Цветанов на ново равнище. "Борисов не е анализатор, той прави политика. Борисов използва десните, но и те го използват - в политиката това е възможно", коментира тя.

Според другия гост - политолога Стойчо Стойчев, потенциалът на Мая Манолова се надценява. "Много хора в София гласуваха просто анти ГЕРБ, както се надценява Слави Трифонов за голяма мобилизация", каза той.

Вчера Манолова обяви, че ще съди Борисов, а по-рано разкри - няма да прави партия, а гражданска платформа.

По думите му комунизъм и номенклатура говорят различни неща на различните поколения. Според Пиргова страната ни вече няма нужда от това разделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase