Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се закле за начало на третия си мандат начело на града.

"Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да направим така, че Стара Загора да стане едно по-добро място за живеене, в което всички да се чувстват добре“, каза градоначалникът, след като заедно с новоизбраните общински съветници произнесе клетвата. Той получи символите на кметската власт от областния управител Гергана Микова.

Това стана на първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Стара Загора.

Председателят на Общинската избирателна комисия Теодора Крумова връчи удостоверенията за избор на кмета на общината, кметовете на кметства и общинските съветници.

Общинският съветник Иванка Михайлова откри първото заседание на новия местен парламент.
"Нека изпълняваме задълженията си с разум, със сърце и уважение към нашия град", пожела тя.

За нов председател на общинския съвет бе избрана Мария Динева от местна коалиция "Земеделски народен съюз". Предложението бе прието и след тайно гласуване тя бе единодушно избрана за председател с 43 гласа "за" и 6 "против".

За зам.-председатели бяха избрани досегашният председател на ОС Таньо Брайков от ГЕРБ и проф. Иван Върляков от Коалиция "БСП за България", който бе кандидат за кмет на града на изминалите избори.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Ако се обърнат към неотложните потребности на пенсионерите , свързани с транспорта , здравеопазването , храненето ,културните изяви ,формирането на кварталите като социални общности , спортни площадки за младежите , привличане на инвестиции в промишлеността,които ще задържат и върнат младите от чужбина , тогава биха заслужили уважението и признателността на гражданите !

2

locust

преди 2 години

До анинимен 1: Много завиждаш, бре байно... Да не вдигнеш кръвно, че старозагорската рая се е уредила.*** си ти..

1

Анонимен

преди 2 години

Заралийската рая сбъдна своята мечта. Стара Загора е модерен град, става вече и за ГЕЙ парад!