Снимка: Bulgaria ON AIR

Инициативният комитет на Мая Манолова може да внесе искане за касиране на изборите и за повторно преброяване на бюлетини. Знаем каква е разликата в София между основния кандидат Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Това са 20 хил. гласа. Знаем, че между първи и втори тур изчезнаха едни 100 хил. гласа от избирателните списъци. Знаем какви са резултатите от ромските секции в София", коментира Вяра Емилова подкрепата на БСП за касиране на вота в предаването "Денят ON AIR". 

Според члена на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията съмненията са за купуване на гласове и контролиране на вота. Една евентуална проверка ще докаже, че резултатът, постигнат от Фандъкова, е реален.

Още по темата

От партията искат и касиране на вота в Шумен, в Дупница и софийските райони "Люлин", "Красна поляна" и "Изгрев", заради близки резултати между кандидатите.

"Ние отчитаме миналите избори като успех за Българската социалистическа партия", заяви Емилова и допълни, че в последните години има тенденция за растеж.

Тя коментира и писмото на Сергей Станишев, което бе публикувано във Facebook страницата му днес. 

"Не съм съгласна с цифрите и изводите в това писмо. Не мисля, че това писмо е честно към социалистите, всички членове на Българската социалистическа партия и към нашите кандидати. В него се говори, че не сме предложили лява политика.  Ние първи като партия излязохме с "Визия за България", излязохме с политическа платформа за по-добро управление в нашите общини. Вътре бяха заложени всички наши леви мерки", каза Емилова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея кампанията на партията е била позитивна и проведена на много места. Тя даде за пример Корнелия Нинова, която обиколи цялата страна за да подкрепи кандидатите на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase