"Мая Манолова не успя да спечели кметската надпревара в столицата заради манипулации. Още от рано сутринта в изборния ден в медийното пространство започнаха да се бълват различни социологически проучвания, които допринесоха за недоверието на гражданите", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Инициативния комитет на Манолова - Никола Вапцаров.

"Освен това в избирателните списъци между първи и втори тур са изчезнали 101 000 човека. Това е дало няколко проблема - по-ниска активност на втория тур. Ние питаме ОИК и ЦИК защо тези хора са се появили, а после - не. Мая Манолова изостана с под 5% след Фандъкова. Това е една от причините за искане за касиране на изборите. Жалбата ще бъде внесена до края на седмицата", каза той за зрителите на "България сутрин".

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Разликата в гласовете между двете, според 100% протоколи, е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%.

"Постъпиха и много сигнали за купен вот, най-вече в столичния район "Красна поляна", допълни Вапцаров.

Председателят на Иновативния комитет не коментира дали Манолова ще създаде партия, както самата тя загатна след изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase