Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Независимият кандидат за кмет на София, но подкрепена от БСП и от десни политически сили, която остана втора на балотажа в неделя, Мая Манолова била много амбициозна и е искала да превземе държава от столицата, смята финансовият министър Владислав Горанов.

Още по темата
"София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел – да промени София. А София се променя доста успешно през последните години", коментира той резултатите от втория тур на изборите в столицата той пред bTV.

Според него през последната година и половина се наслагват манипулации и внушения, че в столицата нищо не се върши.

"Акцентирането върху само един аспект от случващото се може умело да бъде превърнат в манипулация", каза Горанов.

Той нарече "либерални анархисти" хората, които до вчера са се смятали за десни, а са гласували за Мая Манолова.

Според него тя е "болезнено амбициозна" жена и смята, че ще продължи напред в опита си да се реализира.

"София щеше да й е тясна и може би за нея е добре, че не успя, защото нейните амбиции и възможности са много по-големи от столицата. Тя смяташе от тук да превзема държавата", заяви Горанов.

Той нарече "социален експеримент" кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, защото няма опит в управлението и не е проявила "сериозна ценностна система в политиката".

"Пред Йорданка Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени районни кметове и с шарен общински съвет. Начинът на правене на политика става все по-фино изкуство и все по-малко ще трябва да се разчита на лозунги и все повече на прецизност и добре свършена работа", смята финансовият министър.

Той отрече и обвиненията на Мая Манолова, че в София ГЕРБ са купували гласове на вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase