Снимка: Bulgaria ON AIR

"Малко повече е присъствието на БСП в тези балотажи и общинските съвети. Имаме нормална картина за местни избори. БСП тръгват от нулата, така че и един град да спечелят - за тях е успех. А ГЕРБ и един град да загубят, някой може да каже, че е неуспех. Всеки получи това, което заслужаваше", коментира журналистът Валерия Велева, обобщавайки развоя на местния вот след първия тур.

Още по темата


В студиото на "България сутрин" тя подчерта, че кампанията на Йорданка Фандъкова е била много фокусирана. А десните лидери тотално отстъпвали от отговорността, която трябвало да носят в този момент.

"Много е важно какво ще кажат Борис Бонев и архитект Игнатов. Лошото е, че до този момент нищо не казват. Архитектът на промяната няма да отиде да гласува в неделя. Как може кандидат-кмет да блокира възлово кръстовище в София?! Поведението на Борислав Игнатов беше абсурдно", обясни Велева.

И добави, че Борис Бонев, подкрепен от "Спаси София", е далеч от политическото лидерство. Голямата отговорност била на десните, които са стари политици.

"Толкова тегави избори не е имало. Нямаше екзитполове. Интересното на тези избори беше кой ще е втори. В София здравият разум казва, че Фандъкова няма как да загуби. Никой няма видима победа или загуба", коментира на свой ред главният редактор на вестник "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че арх. Борислав Игнатов е направил голяма грешка, обвързвайки избора на главен прокурор с кампанията си за местните избори.

Валерия Велева пък смята, че нямаме изборна администрация и подготвени с годините хора, които да знаят какви грешки не трябва да допускат. Взимаме хора, които учим набързо и 90% от протоколите са грешни, а това бави процеса, настоя тя.

Според нея е абсурдно да има предсрочни парламентарни избори в страната. Слави Трифонов пък не предлагал нищо ново.

"В неговата учредителна декларация, освен  че има антиконституционални текстове и неизпълними призиви, нищо друго не виждам", отбеляза Велева.

"Слави Трифонов сигурно ще направи партия, но няма да е нещо, което да помете всичко", съгласи се Зюмбюлев.

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 1 година

Мисля, че е крайно време БСП да спечели безапелационно едни избори и да ви такова мамата за пореден път с фалити на банки и инфлация, защото много бързо забравяте какво се случва, когато управляват червените.

64

!!!!!!

преди 1 година

а сега другите "партийки" ще отидат да гласуват в ползу Баце щото ще получат пържолка за награда.Анатема на тези продажници, пържолка на наш гръб нали, дано им заседне, 30г само нагаждачи, мижитурки, подмазвачи, нищо друго не се появи в таз държава, всеки гледа да се уреди но винаги на гърба на другите.

63

do 62

преди 1 година

ей, фандупковист, недей да злобееш срещу хората които не искат даскалица по руски, защото сме демокрация и мога да си харесвам който искам без да бъда преследван и обиждан, личи си че не си вадиш главата от за'дника на другарката затова не знаеш какво е по кварталите на софия където са именно гражданите на софия които наливат паричките за общината.да напомня и за "стратегията за жилищата" да взима жилищата на заминалите в чужбина за ползване от социално слаби и бежанци.Не кметски стол а затвор се полага на тази ама нали сте си "ваши" няма кой да я прати където и е мястото, да тъ в мизерника не