Снимка: Bulgaria On Air

Вместо сив бетон много хора биха предпочели терасата им да бъде украсена от пъстроцветни цветя. Според ландшафтния архитект Вержиния Костова не са ни нужни много пари или огромна външна част към апартамента, за да изглежда кокетно и освежаващо една градинка или тераса.

"С курса, който ще проведа тази вечер в столицата на тема "Малките градски пространства и отглеждане на градина" целя да разширя съзнанието на хората по отношение на озеленяването. Освен красиви, могат и много практични неща да се случват по терасите и малките дворчета, като отглеждане на билки или зеленчуци", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".

Във видеото може да откриете полезни съвети за подреждането на красива тераса, кои цветя през кой сезон се отглеждат, как да съчетаем външните мебели с растенията и кои са спецификите при отглеждане на цветя в саксия.

"Преди всичко трябва да предвидим тежестта, която ще окажем върху терасата, тъй като всяко нещо добавя масата си – от водата, когато поливаме, до саксията и пръстта. Трябва да се прецени как растенията ще се отводняват", съветва  още Костова пред Bulgaria ON AIR.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase