След като Китай успя да пребори коронавируса и отслаби мерките за ограничение на заразата, хиляди китайци буквално заляха популярни туристически дестинации.

Националният парк Хуаншан предлагаше безплатен вход, а това накара китайците да се отправят към него. Снимките са пълна противоположност на онези, които свикнахме да гледаме през последните месеци - хората буквално се бутат един в друг, а някои от тях дори не носят маски. Те дори не стоят на сантиметър един от друг, било то на метър и половина.

Тълпата била толкова голяма, че още в 7:48 часа капацитетът му от 20 хил. души на ден вече е бил запълнен, а властите решават да не допускат повече хора вътре.

През това време, прочутата алея край река Хуанпу в Шанхай, също бе претъпкана с хора, които прекалено дълго са били пленници на собствените си домове. Същото се случва и в столицата Пекин, където китайците са препълнили парковете и отворените пространства.

Но докато ограниченията се премахват, здравните власти предупреждават, че хората трябва да продължат да са внимателни, тъй като Китай още не е видял края на епидемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase