Снимка: БГНЕС

Отпадането на задължителната изолация на лица, болни от COVID-19, както и на задължителната карантина на контактните лица. Такива промени в Закона за здравето ще инициира министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

На 5 май Световната здравна организация отмени ситуацията на спешност за общественото здраве от международно значение поради COVID-19.

След анализ на епидемичната ситуация в България, вземайки предвид ниската заболеваемост и ниските нива на хоспитализация и смъртност, експертите в Министерството на здравеопазването постигнаха консенсус да бъде предложена законодателна промяна, която да позволи отмяна на въведената към момента задължителната изолация и карантина при COVID-19.

Коментари Напиши коментар

16

Баси,прекарах се

преди 3 месеца

Измамници камилата, насочени поне с три дози ще са в потрес. Те искат всички да се предадат като тях. Типично по български. Умните и красивите ми те хахаха

15

Анонимен

преди 3 месеца

Тествай се и ще разбереш дали е ковид! Иначе само фантазираш и разнасяш заразата. Вие , които не спазват елементарна хигиена "пускате" вирусите, а не някой от самолета.

14

Коктейл от вируси

преди 3 месеца

В момента такъв коктейл от вируси са пуснали, че ковидчо пасти да яде, тоя сега е комбинация от свински , птичи , ковид и още кой знае колко вируси, висока тепмература, втрисане много гадна кашлица , антибиотика не помага, няма ваксинирани няма неваксинирани, всичко е под ножа, интересно няма и дума по т.н. медии. Хора пазете се изключително тежко и дългосрочно протича , изпитах го на собствен гръб.