Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с ковид, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Националната извънредна ситуация във връзка с КОВИД-19 и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу ковид, за някои тестове и за някои видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.
(БТА, Божидар Захариев)

 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

Какво стана с мегапандемията в Китай? Какво стана с мамунската пъпка? Вече никой не кълве на съчиненията, м? Имунизирани сме срещу пландемична пропаганда вече. Естествен имунитет при това.

12

Анонимен

преди 1 месец

Минаваме на следващия етап - дигиталното цифрово робство. Овце, спите ли?

11

Св. Вакс Ковидарий

преди 1 месец

Щом Паркинсон е казала така, може да се вярва. Той винаги спазва думите си, добре знае какво говори, разбира кой е и къде е.