Снимка: БГНЕС

Гърция връща на работа хиляди здравни работници, които отказаха да се ваксинират срещу COVID-19, съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис. Те ще се върнат на работа по строг протокол, който ще включва редовни бързи тестове.

Още по темата

Подобно на няколко други европейски държави, Гърция въведе ковид мерки по време на пандемията, които изискват персоналът в болниците, лекарските кабинети и домовете за възрастни хора да бъде напълно ваксиниран, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Тази мярка доведе до отстраняването на около 6500 неваксинирани служители от работа и срещна силната съпротива на основния профсъюз на болничните работници.

Най-висшият административен съд на Гърция, Държавният съвет, призова миналата седмица мярката да бъде отменена след жалба, подадена от профсъюза.

"Решението ще бъде изпълнено, въпреки че ви казвам, че смятам, че това е опасно решение за общественото здраве", заяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Плеврис заяви, че мярката вероятно ще бъде отменена от 1 януари, ако не и по-рано.

По данни на здравното министерство от началото на пандемията в Гърция са регистрирани над 5,3 млн. случая на ковид, като над 34 000 смъртни случая се дължат на вируса.

Коментари Напиши коментар

27

Киро Хикса

преди 1 месец

Почти никой няма да им се върне, хората все пак имат и чест! Когато излизаха да лекуват болните с голи ръце, без дори да има подходящи маски и защитни облекла в началото на памдемията, и пак тогава масово медиците го преболедуваха, бяха супер герои и им се ръкопляскаше дневно! После метастазите на ГлобоХомо обявиха всички нормални хора, отказващи да се набодат и да напълнят кръвта си с мРНА и Спайк Протеин, в една абсолютно безумна кампания, подклаждана от неприкрити депопулационисти за Сатаната

26

Анонимен

преди 1 месец

В Гърция имат 71% ваксинирани, което е колкото в България за хората над 40 годишна възраст.

25

Пациент

преди 1 месец

Мислят си че толкова време са стояли без работа и не са намерили друга? Толкова време без заплати... за съжаление голяма част от тези хора вероятно са изгубени като лекарски персонал, заради политика.