Снимка: БГНЕС

Китай отбеляза днес втори пореден ден на рекорден брой случаи на COVID-19 на фона на прилаганите ограничения в редица градове срещу разпространението на вируса, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Вчерашният ден на рекорден брой новозаразени, отново надвишава стойностите от средата на април, когато 25-милионното население на икономическия център на страната Шанхай беше поставен под двумесечен локдаун.

Още по темата

Регистрираните случаи през вчерашния ден достигнаха 32 695, като тази стойност не включва заразените, дошли от чужбина. От тях 3041 са със симптоматика, 29 654 - без. За сравнение, в сряда броят на случаите беше 31 444.

Големите огнища са многобройни и на различни места в страната, като най-засегнати са южния град Гуанчжоу и югозападния Чунцин. Новозаразени са регистрирани и в градовете Чънду, Цзинан, Ланчжоу, Сиан и Ухан.

Увеличение от четири пъти се наблюдава при случаите в Шъцзячжуан - 3197, в сравнение с предишния ден.

Столицата Пекин съобщи за 424 новозаразени със симптоматика и 1436 - без за вчерашния ден, в сравнение със съответно 509 и 1139 в сряда, сочат данните на местните власти.

Шанхай регистрира 9 новозаразени със симптоми и 77 - без, в сравнение със съответно 9 и 58 предишния ден, съобщава местната здравна служба.

Официални представители от 19-милионният Гуанчжоу обявиха, че случаите със симптоми са 257, а тези без - 7267, в сравнение със съответно 428 и 7192 в сряда.

Властите в Чунцин на свой ред регистрираха следните данни за вчерашния ден - 258 със симптоми и 6242 - без. В сряда случаите в града са били съответно 409 и 7437.
 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 месеца

Имало хора дето още вярват, че някой е "загинал" от фалшив вирус. Промиване на мозъци и зомбиране. Както се казваше в един култов филм, "действа на слабите мозъци".

29

Жоро

преди 2 месеца

Тия ще ги мъчат още години. Дано народа се събуди и има революция. Но едва ли. Китайците са като нас. Ще търпят до последно. Трябва кожата от гърба да им свалят за да се дъбудят.

28

Striker

преди 2 месеца

Каквото повикало! Посяха тая чума по света, една стотинка не дадоха за компенсация! Само в България над 38 хил. души загинаха от китайския им Ковид-19! Хич не ми пука за тая к.л-оа-ка. Да им пускат атома над Бежин, Ухан, Лай-н=ян и подобни.