Снимка: БГНЕС

Тестовете за COVID в момента регистрират обикновения коронавирус, който съществува от десетилетия сред обществото, а статистиката за заболели от COVID в момента не се отнася до COVID-19 отпреди две години, обясни пред медиите инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Клиничната картина, която дава това, което днес наричаме COVID, е напълно различна от това преди две години, каза още той и добави, че това, което имаме сега като COVID, по нищо не се различава от обикновените вирусни инфекции, с които всеки от нас се среща всяка година веднъж или два пъти. Настоящите коронавируси, които откриваме сега, не са COVID-19, каза доц. Мангъров. Откриваме нещо, което винаги го е имало, но сега го регистрираме заради наличието на тестове, тази подробност дава възможност за много сериозни манипулации върху гражданите, каза още инфекционистът.

Тъй като COVID в момента не е COVID-19, това означава, че и ваксините, прилагани днес, не действат, тъй като са създадени за друг вирус, обясни доц. Мангъров. Той заяви, че днес, две години по-късно, става ясно, че прилаганите ваксини способстват, особено в млада възраст, за развитието на миокардити, автоимунни заболявания, тромбози, а случаите на внезапна смърт при ваксинираните зачестяват, предава БТА. С 16% средно се е увеличила смъртността в ЕС през лятото на тази година, като статистиката сочи, че в държави с по-малък брой ваксинирани, като България, ръстът на смъртност е 1,45. За сравнение при държави със задължителна ваксинация, ръстът е много по-висок (Испания - 37%, Германия - 16%, Гърция - 32%). Доц. Мангъров прогнозира и в бъдеще редица инциденти, свързани с ваксините - събития, които ще бъдат видени в следствие от изминалото време.

 

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 месеца

Ковидсектантите пак изпълзяха. Идолът им се появи пак. Явно пак ще се моли за политически пост.

53

Барон Мюнхаузен

преди 3 месеца

Ковид сектантите се активизираха да дрънкат лъжи и глупости!В случая доцента е прав,Ковид винаги го е имало и не е нищо по-различно ,от настинката и грипа.

52

Анонимен

преди 3 месеца

Никой вече не го слуша, нито му вярва. Като веднъж станеш за резил, втори шанс нямаш.