Снимка: архив, БГНЕС

Италианците вече няма да бъдат задължени да носят маски в обществения транспорт, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс. Това е поредното облекчаване на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в страната.

Още по темата
Здравното ведомство каза, че разпоредбата за носене на маски във влаковете, автобусите и фериботите, чийто срок изтича днес, няма да бъде подновявана.

Маските остават задължителни единствено за болниците и старческите домове.

Италия е една от страните, които бяха най-тежко засегнати от коронавируса. Смъртните случаи, свързани с ковид, надхвърлиха там 177 000 от началото на пандемията през 2020 г.
(БТА)

 

Коментари Напиши коментар

7

От понеделник

преди 2 месеца

и у нас, маските,пЛандемии,зелени ф*а*шистикати,платените кови*д*а*ри, продажници и тв аналллизатори, ШЗО - агенти и пропагандисти ще бъдат забранени! За фарм*а*фиотите - съд и затвор! Конфискация на ковиТ грантовете и бонусите за реклама на политическия вирус с измислени имена! Щаба, Тиквата, Гриндера, Муфтаджийски, КукунчеФ, Костадинка ботокса, Витанката Бухлю, Пухи Илиев, Баба Радка,Кантарджиоглу и др изв*е*р*ги - при бай Ставри!!!

6

Анонимен

преди 2 месеца

Задуха вятъра на промяната и им издуха Маските. Ха дано да висне и някой драгон на стълба, та да има възмездие. Тази мафия какво прави, спи ли? Защо не им прочисти самозабравилите се с мерките

5

Анонимен

преди 2 месеца

Хахааа, скоро даже ще ги забранят и ще вкарат я италианските затвори ковидфашагите.