Снимка: БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Pfizer Inc Алберт Бурла заяви, че е дал положителна проба за COVID-19.

"Чувствам се добре и нямам симптоми", каза Бурла в изявление, предадено от Ройтерс.

60-годишният Бурла още през август се беше заразил с COVID и е започнал курс на перорално антивирусно лечение с COVID-19 на компанията - Paxlovid.

Paxlovid е антивирусно лекарство, което се използва за лечение на високорискови хора, като например възрастни пациенти.

Бурла е получил четири дози от ваксината COVID, разработена от Pfizer и нейния германски партньор BioNTech.

Главният изпълнителен директор заяви, че все още не е взел новата двувалентна бустерна доза, предава БГНЕС.

Разработени от Moderna и екипа на Pfizer и BioNTech, новите т.нар. бивалентни инжекции имат за цел да се справят с подвариантите BA.5 и BA.4 Omicron, които съставляват съответно 84,8% и 1,8% от всички циркулиращи варианти в САЩ, въз основа на последните данни.

"Все още не съм си направила новата бивалентна бустерна ваксина, тъй като следвах указанията на CDC да изчакам три месеца след предишния ми случай на COVID, който беше в средата на август", добавя Бурла.

През август FDA разреши актуализираните бустерни инжекции на Pfizer и Moderna, които са насочени към доминиращите подварианти BA.4 и BA.5 Omicron.

Федералната здравна агенция заяви тази седмица, че са изпратени над 25 милиона дози от така наречените бивалентни инжекции. Това са били предимно ваксини на Pfizer/BioNTech, тъй като производството на ваксината Moderna се увеличава.

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 34 - По-различно е при ковид, щото не струват т.нар. ваксини. Не си спомням друга, дето трябва да си я бучкаш през два-три месеца. Като направят истинска изпитана ваксина, а не набързо набъркани буламачи, тогава да, ще се ваксинирам. И не съм антиваксър, всичко си имам по имунизационен календар с изключение на тези убавини последните.

54

Анонимен

преди 2 месеца

Мангъров няма причина да си къса дипломата, други трябва да късат техните.

53

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 54 ---- Мангъров беше обещал, че ще си скъса дипломата, но се прави на разсеян тоя смачканяк