Снимка: Bulgaria ON AIR

В пика на лятната COVID вълна леглата в болницата в Силистра не достигат. В лечебното заведение изпитват и сериозен недостиг на персонал.

Към момента там от COVID-19 се лекуват около 50 души. Основното отделение, където постъпват заразените, се намира в двора на болницата.

"В момента отделението е пълно, разполагаме с 15 легла. Просто не стигат. Ние сме за цяла област, идват хора от Тутракан, от Дулово и трябва да се увеличат леглата", обясни завеждащият отделението за Ковид пациенти д-р Мевсин Мусин.

Лекарите наблюдават сравнително по-леко протичане на болестта, но опасенията за недостиг на легла отново са налице.

"В момента случаите, за щастие, са с по-добро протичане. Естествено, засягат в голямата си част възрастни хора, но и по-млади. При нас смъртността, поне до момента от последните два месеца, е почти нулева", уточни директорът на МБАЛ Силистра д-р Васил Славов.

Лечебното заведение в Силистра вече изпитва сериозен недостиг на персонал.

"Никой не иска да работи с Ковид болни, съставът е намален, но няма как. Опитваме се да се справим", добави д-р Мусин.

В реанимацията все още няма настанени тежки случаи на заразени с Омикрон.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 месеца

"Лекарите наблюдават сравнително по-леко протичане на болестта, но опасенията за недостиг на легла отново са налице."..... Щом не боледуват тежко, защо са в болницата? Да ги пускат да се лекуват у дома. Аман от тия клинични пътеки!

10

Барон Мюнхаузен

преди 5 месеца

Е добре де,50 човека лекувате пък има 15 легла...?Тия спят по трима човека на креват ,ех за тая пътека,на какво сте способни...

9

Анонимен

преди 5 месеца

Точат, точат. Гледат квот могат до 02.10 да изтърмчат.