Снимка: БГНЕС

9 области в страната са на етап 1 според Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19. Всички останали са на етап 0. Това стана ясно по време на заседание на ведомствения пандемичен комитет в Министерството на здравеопазването, чийто председател е зам.-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев, съобщиха от ведомството.

В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

"Към момента в интензивни отделения в болниците в страната са настанени 33-ма пациенти с Ковид-19. Епидемичната обстановка на този етап остава спокойна", посочи зам.-министър д-р Грибнев.

По време на срещата стана ясно, че в няколко социални домове в страната са регистрирани огнища на Ковид-19, като най-засегнати от новата вълна са възрастните хора.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести 14-дневната заболяемост от Ковид-19 в страната към 17 юли е 165 на 100 хил. души.

Създадена е организация при необходимост лечебните заведения в страната да бъдат снабдени с достатъчно количества лекарства за лечение на коронавирусната инфекция, стана ясно още по време на заседанието на ведомствения пандемичен комитет.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 14Нали всички по домовете са ваксинирани с елексира на безсмъртието???Защо се разболяват???

15

Анонимен

преди 2 месеца

Някоя неваксинирана санитарка, противник на маските ги е заразила, то е ясно!

14

Анонимен

преди 2 месеца

Съвсем умишлено се избиват възрастните хора.