Снимка: БГНЕС

Русия прекратява всички ограничения за борба с разпространението на COVID-19, включително изискването за носене на маски, като се позова на постоянния спад на смъртните случаи от вируса.

Въпреки това тя не изключи възможността за повторно въвеждане на ограничителни мерки, ако ситуацията се влоши, съобщи "Ройтерс".

Органът за наблюдение на потребителите Роспотребнадзор заяви, че "преустановява въведените по-рано ограничения, включително режима на маските, забраната за обществено хранене през нощта и редица други мерки".

Още по темата
Тя заяви, че динамиката на вируса съответства на световните тенденции и 93 % от потвърдените случаи са били леки или безсимптомни.

От началото на пандемията в Русия през април 2020 г. над 800 000 души са починали от коронавирус или причини, свързани с COVID-19, показват изчисленията на "Ройтерс," като в страната са регистрирани над 18 милиона инфекции. прочети повече

Русия бързо разработи и пусна на пазара своята ваксина "Спутник V", когато пандемията настъпи, но възприемането ѝ беше бавно, като много руснаци се позоваха на недоверие към властите и страх от нови медицински продукти. Около 52 % от населението е напълно ваксинирано.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Там по време на мерките блокираха картите за градски транспорт. Тук поне всичко беше с препоръчителен характер

9

Анонимен

преди 1 месец

Умело пропускате факта, че 52% са вече ваксинирани.

8

Баба Анифе

преди 1 месец

Бравоооооооо....